Geen dia's ingevoerd.

Opdracht omschrijving

De opdracht voor bécé raamdecoratie is uitgevoerd in een groepje van 3 studenten. De opdracht was relatief simpel, verzin een nieuw concept voor de huidige bestaande duo rolgordijnen. Hierbij rekening houdend met het gebruiksgemak en de uitstraling van het uiteindelijke product.

Proces/concepten

Aan het begin van het traject is een onderzoek gedaan naar wat bécé eigenlijk voor merk is, hieruit kwam naar voren dat ze redelijk onbekend waren onder hun eigen merknaam maar vooral voor white label produceerden voor onder andere de HEMA. Om ons te verdiepen in het project en de producten heb ik een 2tal concepten gemaakt, de ene de creatieve kant de andere van de technische kant.

collage 1.png

collage 2.jpg

Hierop volgens is gekeken wat de sterkten en zwakten van het merk en het bedrijf zijn, evenals de uitdagingen en eventuele problemen:

SWOT analyse.jpg

Tijdens het brainstormen naar oplossingen voor de uit het onderzoek gevonden problemen kwamen onder andere, het moeilijke bevestigen, het niet lichtdicht zijn voor bijv. de slaapkamer en de presizie waarmee gemeten en vervolgens afgemeten dient te worden zodat de dubbele laag stof op de onderste positie geen doorzichtige stukken heeft.

Het eindmodel had de volgende innovaties:

Alluminium wandprofiel, deze maakt het monteren eenvoudiger en zorgt voor betere onderhoudsmogelijkheden.

Magneten tussen de 2 doeken, zodat het gordijn automatisch "sluit" wanneer de onderkant is bereiekt.

Eeb oprol systeem voor het terugkerende doek. Deze zorgt er voor dat een meetfout in de hoogte geen gevolgen meer heeft.