• slide

onderzoek

Voor het onderzoek bij deze opdracht is gebruik gemaakt van de VOORT innovatie methode. Deze heeft ons de tools geboden om gedegen onderzoek te doen naar knelpunten in de medische sector. Als een van de top 3 knelpunten kwam de problemen met braces uit ons onderzoek. Deze bleken duur onhandig en een lange levertijd te hebben.

Voor dit onderzoek zijn medisch specialisten, medewerker MVO van het  UMCG en patiënten bezocht.

Vormgeving

De vormgeving is gebaseerd op de functie die de gebruikers moeten kunnen doen. Bij een overbelasting of een breuk van de pols zou je verwachten dat je de hand zo min mogelijk dient te bewegen. Het bleek echter na onderzoek dat dit juist het tegenovergestelde was dit geld alleen voor de pols zelf niet voor de vingers. De vorm is grotendeels geïnspireerd op de gebruiker zodat deze gewoon zijn vingers kan blijven gebruiken om te typen zonder zijn pols te belasten. De inspiratie van het houten deel komt van de brace van Charles Eames.

Ergonomie

Bij een product wat bedoeld is om direct op het lichaam te zitten is ergonomie erg belangrijk. Het uitgangspunt van het ontwerp was als volgt: “dat je ergens last van heb is al erg genoeg.” Hier achter zat de gedachte om de gebruiker zo prettig mogelijk te laten herstellen. 
 

Techniek

De voorwaarde voor de opdracht was dat er gebruik gemaakt moest worden van Paperfoam. Paperfoam is een combinatie van zetmeel en papier vezels welke spuitgegoten en gebakken worden tot een product
Omdat het product een pols moet kunnen demobiliseren is het belangrijk dat deze de krachten goed kan opvangen, hiervoor is er een houten versteviging gebruikt. Deze houten versteviging is in de biosfeer te recyclen net als Paperfoam.
 

Knipsel.PNGbrace 3.pngbrace2.png

brace.JPG